EUROFARM LABORATORIJEUslovi korištenja

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Poštovani korisniče

Ispod su navedene osnovne informacije i uslovi korištenja internet stranice Eurofarm Centar laboratorije.
Molimo Vas da se upoznate sa dole navedenim pravilima korišćenja internet stranice Eurofarm Centar laboratorije kako bismo izbjegli eventualne nesporazume i posljedice u vezi sa istima. Korištenjem bilo kog dijela web stranice, prihvatate sva važeća pravila korištenja. Za sva dodatna pitanja možete nam se obratiti putem kontakt telefona.

Uslove pružanja laboratorijskih usluga možete pročitati u dokumentu

Informacije koje prikupljamo od vas i način korištenja

Bezbjednost podataka o ličnosti predstavlja prioritet Eurofarm Centar laboratorije.

Laboratorija neće prikupljati niti koristiti bilo kakve podatke o ličnosti, osim kada je to jasno naznačeno korisnicima i kada su korisnici dali svoj pristanak.

Kada pristupate sajtu Eurofarm Centar laboratorije, Eurofarm Centar web server prikuplja neke osnovne informacije (tip pretraživača, IP adresu, podatke o stranicama kojima ste pristupili).

U tu svrhu Eurofarm Centar laboratorija sajt koristi cookies (kolačiće) sa ciljem poboljšanja korisničkog iskustva. Ukoliko nastavite da pregledate i koristite našu Internet prezentaciju i on-line shop slažete se sa upotrebom kolačića.

Obavezni kolačići čine stranicu upotrebljivom omogućavajući osnovne funkcije kao što su navigacija i pristup određenim sadržajima. Eurofarm Centar laboratorija koristi kolačiće koji su neophodni za ispravno funkcionisanje internet stranice kako bi omogućili pojedine tehničke funkcije i tako osigurali pozitivno korisničko iskustvo. Kolačići anonimnim prikupljanjem i slanjem podataka pomažu vlasnicima stranice da shvate na koji način posetioci komuniciraju sa stranicom. Radi se o kolačićima koji omogućuju web analitiku, tj. analizu upotrebe naših stranica i mjerenje posjećenosti. Podaci o ličnosti, na osnovu kojih je moguće utvrditi identitet korisnika, se ne prikupljaju automatski

Korisnici imaju mogućnost da prihvate ili odbace kolačiće izmjenom podešavanja u internet pretraživaču. Pogledajte uputstva za svoj pretraživač  ili ekran za pomoć da biste saznali više o mogućim podešavanjima. Međutim, pojedina svojstva (funkcionalnosti) internet stranice zavise od kolačića, te može doći do ograničenja u korišćenju stranica ukoliko se kolačići deaktiviraju. Pored osnovnih, postoje i dijelovi internet stranice gdje će nam možda trebati Vaši lični podaci za neku konkretnu svrhu (postavljanje pitanja, e-laboratorija) i u kom slučaju morate da se identifikujete popunjavanjem odgovarajućih podataka. 

Sve informacije koje se prikupe od korisnika će se koristiti samo i isključivo za svrhu zbog koje su prikupljene i neće biti distribuirane trećim stranama.

Bezbjednost internet stranice i prikupljenih informacija

Eurofarm Centar preduzima stroge fizičke, elektronske i administrativne sigurnosne mjere zaštite informacija od neovlaštenog pristupa i od nezakonite obrade, slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja kako u online tako i u offline režimu.

Eurofarm Centar će uložiti sve razumne napore da održi stranicu Eurofarm Centar laboratorije potpuno funkcionalnim i da sve objavljene informacije budu tačne i potpune, ali ne snosi odgovornost za povremeno nefunkcionisanje stranica, eventualnu netačnost informacija, kao ni za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem netačnih ili nepotpunih informacija ili nemogućnosti pristupa istim. Sadržaji na web stranici se objavljuju u dobroj namjeri, s ciljem edukacije i pružanja informacija posjetiocima. Sve sadržaje web stranice Eurofarm Centar laboratorije  koristite na vlastitu odgovornost i Eurofarm Centar se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem sadržaja.

Pristup web stranici i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kog uzrasta.

Stranici Eurofarm Centar laboratorije se pristupa putem interneta. Internet je internacionalna računarska mreža koju Eurofarm Centar direktno ne kontroliše već je na nju samo vezan pa zbog toga ne može garantovati dostupnost servisa i informacija koje direktno ne kontroliše.

Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korištenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korištenjem web stranice Eurofarm Centar laboratorije, ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cjelosti.

Eurofarm Centar zadržava pravo da na web stranici Eurofarm Centar laboratorije, bez najave, povremeno promjeni ili modifikuje pravila. Eurofarm Centar zadržava pravo promjene bilo kojih sadržaja objavljenih na web stranici Eurofarm Centar laboratorije u bilo koje vrijeme i bez prethodne najave.

Autorska prava

Internet stranica Eurofarm Centar laboratorije nalazi se u vlasništvu Eurofarm Centar Poliklinike.

Sadržaj ovog sajta, uključujući pisane tekstove, fotografije, logo i sve ostale podatke i informacije su isključivo vlasništvo Eurofarm Centar laboratorije. Eurofarm Centar laboratorija polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Svaka povreda navedenih prava, bilo namjerna ili slučajna, predstavlja ozbiljno kršenje uslova korištenja materijala sa internet stranice i podliježe materijalnom i krivičnom gonjenju.

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI

Materijal na web stranici Eurofarm Centar laboratorije je na raspolaganju korisnicima bez garancija bilo koje vrste, bilo izričitih ili impliciranih.

Eurofarm Centar laboratorija na web stranici objavljuje linkove u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.

Eurofarm Centar ne odgovara za štetu ili povredu (uključujući, ali ne isključivo, posebnu ili posljedičnu štetu) koja može biti rezultat korištenja ili nemogućnosti korištenja bilo kog dijela web stranice laboratorije ili nečega što je u njoj objavljeno.