EUROFARM LABORATORIJEMikrobiologija

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Filters Sort
Šifra
Naziv
O analizi
Cijena
Naruči
16198
CELOFANSKI OTISAK
Celofanski otisak kože u cilju detekcije Demodex foliculorum.
23.00KM
16425
CLOSTRIDIUM DIFICILE DUOTOX AB
Toksigeni sojevi Clostridium difficile u probavnom traktu mogu proizvodnjom toksina uzrokovati teške i dugotrajne proljeve. Takvi sojevi se ili razmnože u crijevima kao posljedica poremećaja flore crijeva (disbioze) uzrokovane uzimanjem antibiotika, ili se čovjek zarazi u kontaktu s pacijentima koji nose toksigene sojeve C. difficile (često prilikom boravka na bolničkim odjelima).
69.00KM
16436
EKSPRIMAT PROSTATE
Bakteriološka i mikološka analiza metodom kultivacije na hranjivim podlogam. Analiza podrazumjeva I izradu antibiograma u slučaju izolacije patogenih bakterija I procentualnu zastupljenost u slučaju izolacije gljivica.
32.00KM
16415
FEKALNA ELASTAZA
Mjerenje upalnih procesa u debelom crijevu.
94.00KM
16413
GENITALNI BRIS
Bakteriološka/mikološka analiza genitalnih briseva metodom kultivacije uzoraka briseva kože i sluzokože genitalnog trakta na hranljivim podllogama. Ispituje u dijagnostičke svrhe, odnosno u cilju izolovanja mikrobiološkog uzročnika bolesti genitalnog trakta. Analiza podrazumjeva i pregled direktnog preparat/stepen čistoće i izradu antibiograma u slučaju izolacije patogena, kao i procentualnu zastupljenost u slučaju izolacije gljivica.
29.00KM
16385
HELICO BAKTER IZ STOLICE
Antigen test na Helicobacter pylori, BRZI/RAPID TEST
38.00KM
16033
KOPROKULTURA
Kultivacija uzorka fecesa na selektivne hranjive podloge u cilju izolacije Salmonella sp I Shigella sp. Analiza podrazumjeva I izradu antibiograma u slučaju izolacije patogenih bakterija.
20.00KM
16213
MIKOZE
Determinacija dermatofita, kvasnica i plijesni metodom kultivacije na hranjivoj podlozi u trajanju od 21 dan
35.00KM
16042
OKULTNO KRVARENJE
Testiranje stolice na okultno krvarenje vrlo je važno u prevenciji raka debelog crijeva. Test okultnog krvarenja se odnosi na dokazivanje okutnog, oku nevidljivog krvarenja iz gorenjeg dijela probavnog trakta ili na krvarenje u donjem dijelu probavnog trakta.
24.00KM
16031
SPUTUM NA BAKTERIJE I GLJIVICE
Bakteriološka i mikološka analiza metodom kultivacije na hranjivim podlogama. Analiza podrazumjeva i izradu antibiograma u slučaju izolacije patogenih bakterija i procentualnu zastupljenost u slučaju izolacije gljivica.
28.00KM
1 2 3