EUROFARM LABORATORIJEImunologija

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Filters Sort
Šifra
Naziv
O analizi
Cijena
Naruči
16228
ASMA
Analiza se radi kao pomoć u dijagnostici autoimunog hepatitisa i diferencijaciji od drugih uzroka oštećenja jetre.
57.00KM
16113
C3 KOMPLEMENT
Komponente komplemetna  pa i C3 komplement se koriste u dijagnostici i praćenju stanja koja su povezana sa abnormalnostima u njihovoj koncetraciji ili aktivnosti.
22.00KM
16114
C4 KOMPLEMENT
C4 komplement  najčešće se može određivati kod reakcija akutne faze i kod određenih maligniteta, u akutnom sistemskom lupus, ranom glomerularnom nefritisu, bolesti imunokompleksa, krioglobulinemije, u urođenom nedostatku C4 komplementa.
22.00KM
16146
CIC C1Q
Važnost cirkulirajućih imunokompleksa (CIC) i njihov odnos s raznim bolestima je predmet istraživanja već dugi niz godina. Formiranje imuniokompleksa je zaštitni i obično benigni proces normalno funkcionirajućeg imunološkog sustava. CIC se uklanjaju iz cirkulacije brojnim složenim biokemijskim, enzimskim i staničnim procesima. Ključ za sve te procese je sustav komplementa. Nedostatak C1q ima dubok utjecaj na obranu domaćina i uklanjanje imunoloških kompleksa. Naslijeđeni C1q nedostatak također je povezan s razvojem sistemskog lupus eritematosus-a (SLE). Smanjenje koncentracije C1q javlja se prije kliničkih manifestacija bolesti.
94.00KM
16280
IMUNOELEKTROFOREZA
Imunoelektroforeza u serumu se koristi kao pomoć u dijagnostici i praćenju stanja koja su povezana sa sniženim ili povećanim nivoom proteina u krvi i/ili povećanim niovoom proteina u urinu.
250.00KM
16280 ZDR-USL
IMUNOELEKTROFOREZA IZ URINA
Analiza koja se koristi kao pomoć u dijagnostici i praćenju stanja koji su povezani sa sniženim ili povećanim nivoom proteina u krvi i/ili povećanim nivoom proteina u urinu.
232.00KM
16994
LEGIONELLA PNEUMOPHILA
Imunokromatografski test za detekciju antigena Legionella pneumophila
63.00KM
16124
MIOGLOBIN
Mioglobin je željezo i kisik vezujući protein koji se nalazi u mišićnim tkivima. Njegova uloga je jednaka ulozi hemoglobina u krvi, ali se inače, u zdravim okolnostima ne može naći u krvi.
53.00KM
16935
PROKALCITONIN
Prokalcitonin se određuje kod obolelih koji imaju znakove i simptome sepse ili kod oboleih od sis-temske infekcije koji su u opasnosti od progresije bolesti do sepse i septičkog šoka, za praćenje toka bolesti i odgovora na antimikrobnu terapiju.
40.00KM
16229
PROKALCITONIN
Prokalcitonin se određuje kod oboljelih koji imaju znakove i simptome sepse ili kod oboljeih od sistemske infekcije koji su u opasnosti od progresije bolesti do sepse i septičkog šoka, za praćenje toka bolesti i odgovora na antimikrobnu terapiju.
98.00KM