EUROFARM LABORATORIJEImunohemija

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Filters Sort
Šifra
Naziv
O analizi
Cijena
Naruči
16133
AMA-M2
Prisutnost AMA u krvi ukazuje na prisutnost ili potencijalni razvoj autoimune bolesti koja se naziva primarna bilijarna ciroza (PBC). Iako se pozitivan nalaz AMA najčešće povezuje s PBC, može također biti pozitivan kod autoimunog hepatitisa, akutnog i kroničnog virusnog hepatitisa.
55.00KM
16288
AMH(ANTIMULERIANOV HORMON)
AMH Koristi se kao marker za reproduktivni potencijal jajnika i predstavlja zlatni standard u procijeni ovarijalne rezerve. Vrijednosti AMH tokom menstrualnog ciklusa su konstantne, te s toga može da se mjeri bilo kada u toku ciklusa.
85.00KM
16361
AMILOID A
Test krvi koji se koristit za praćenje liječenja upale kod amiloidoze. Pojam amiloidoza opisuje skupinu poremećaja uzrokovanih abnormalnim presavijanjem, agregacijom i akumulacijom određenih proteina u tkivima, u abnormalnom obliku poznatom kao amiloidne naslage.
82.00KM
16342
AMONIJAK U SERUMU
Amonijak je produkt razgradnje proteina koji je potencijalno toksičan za centralni nervni sistem. Nivo amonijaka u krvi se određuje u bolestima jetre, Rey-ovom sindromu i kod sumnje na urođene bolesti metabolizma kod dece.
50.00KM
16162
ANDROSTENDION
Androstendion je muški spolni hormon (androgen) koji nastaje u nadbubrežnim žlijezdama te muškim i ženskim spolnim žlijezdama (testisi i jajnici). Ovu pretragu trebate kada imate neki od poremećaja u menstruacijskom ciklusu (policistični izgled jajnika, izostanak ovulacije, neredovita mjesečna krvarenja) i/ili kada imate promjene na koži koje se dovode u vezu s viškom androgena kod žena kao što su pojačana dlakavost i/ili pojava akni.
45.00KM
16120
ANTI CCP
Anti CCP  antitijela se koristi u dijagnostici reumatoidnog artritisa da ga razlikuje od drugih autoimunih oboljenja koja se prezentuju sa artritisom, kao i u davanju u prognoze osobama koje su već oboljele od treumatoidnog artritisa.
45.00KM
16143
ANTI OVARIJALNA ANTITIJELA
Primarni sterilitet, prerani gubitak funkcije jajnika, mogućnost lošijeg odgovora u postupku IVF
75.00KM
16086
ANTI Tg
Anti-TG antitijela se određuju osobama koje imaju znakove i simptome hipertireoidizma ili hipotireoidizma, osobama koje imaju uvećanu štitnu žlijezdu ili čvoriće na štitnoj žlijezdi (potvrđeni ultrazvučnim pregledom), osobama koje imaju dijagnostifikovan poremećaj štitne žlijezde da se prati terapija.
38.00KM
16087
ANTI TPO
Anti TPO antitijela se određuje osobama koje imaju znakove i simptome hipertireoidizma ili hipotireoidizma, osobama koje imaju uvećanu štitnu žlijezdu ili čvoriće na štitnoj žlijezdi (potvrđeni ultrazvučnim pregledom) osobama koje imaju dijagnostifikovan poremećaj štitne žlijezde da se prati terapiji.
38.00KM
16427
ANTI-GPC-antitijela
ANTI-GPC-antitijela- (antitijela protiv parijetalnih ćelija želuca) Imunofluorescencijsko određivanje ovih antitijela radi se u svrhu dihagnosticiranja perniciozna anemije i antralnog gastritisa. Anti GPC antitijela (u prisutnosti ili odsutnosti anemije) često su povezana s drugim autoimunim bolestima kao što su autoimuni tiroiditis, dijabetes ovisan o inzulinu ili Addisonsova bolest.
113.00KM
1 2 3 10